Selasa, 1 Jun 2021

Filem J2: J Retribusi lakonan Zul Ariffin, Ashraf Sinclair, Chen Yiming, Amelia Henderson di Disney+ Hotstar

Filem J2: J Retribusi
Saksiakn filem J2: J Retribusi yang akan mula ditayangkan di Disney+ Hotstar pada 1 Jun 2021. Terbitan Primeworks Studios, Infinitus Productions, skrip Alfie Palermo, Azhar Amirulhisyam, Anwari Ashraf dan arahan bersama Nazrul Asraff Mahzan, Nazim Shah.Watak Lakonan

Zul Ariffin sebagai Jay Zulkarnain
Ashraf Sinclair sebagai Taufik
Chen Yiming sebagai Chang
Amelia Henderson sebagai Amy
Ainin Batrisya sebagai Nadi
Rosyam Nor sebagai Dato' Hashim

Lagu Tema/OST


Sinopsis Filem J2: J Retribusi

Mengisahkan tentang Jay Zulkarnain yang mengejar masa untuk menyelamatkan bosnya, Dato' Hashim dan anak perempuannya, Nadi yang menjadi mangsa tebusan.

Jay, yang terus melawan arus untuk melupakan luka lama. Merupakan bekas ketua unit UTK yang kini menjadi bodyguard kepada Nadi, 9 tahun yang merupakan anak kepada Dato' Hashim, seorang usahawan terkenal.

Taufiq, pemacu watak antagonis yang tidak gentar menentang cabaran musuh. Seorang yang pantas dalam misinya dan keinginannya untuk menang dalam merampas kuasa dari pemimpin berpangkat tinggi yang tamak.

Ketamakan yang memakan diri sendiri - Dato' Hashim, usahawan terkenal yang bangga dengan kejayaannya akhirnya terperangkap dalam rancangannya sendiri. Sanggup mempertarukan nyawanya demi menyelamatkan anaknya, Nadi dari menjadi tebusan penjenayah.

Amy, kredibilitinya sebagai seorang Pengurus Hotel sering dipersoalkan. Sentiasa bersedia memastikan semua orang di dalam keadaan selamat. Membantu Jay & Chang menyelamatkan tebusan dan bersama menentang halangan dan cabaran.

Bekerja keras demi keluarga untuk mengatasi kelemahannya. Chang, merupakan bekas ahli taekwondo yang dijual kepada Liu Kang untuk melunaskan hutang keluarganya. Bersama Jay menentang musuh, dia menemui semangat baru yang telah hilang.

Bagaikan nyawa keluarga sendiri - Nadi, si gadis lasak yang bijak dan berpegang utuh pada janji Jay. Menjadi semangat kepada Jay untuk terus berjuang menentang masa.