Selasa, 4 Mei 2021

Drama Kisah Cinta Rumi lakonan Khai Bahar dan Riena Diana di TV3

Drama Kisah Cinta Rumi
Saksikan drama bersiri Kisah Cinta Rumi yang bersiaran di slot Lestary TV3, Rabu hingga Sabtu, jam 9 malam. Terbitan Creative Skill Solution, Nieza Nahar, Azmy Ariff, idea asal Raja Azidah Raja Jaafar, arahan Idora Abdul Rahman.

Juga boleh ditonton secara percuma di web WeTV atau diaplikasi App Store dan Google Play Store.
 

Para Pelakon

Khai Bahar, Riena Diana, Dynas Mokhtar, Alif Muhaimin, Noniswara, Fadlan Hazim, Alif Hadi, Cahaya Nilam, Zuhairi Ibrahim, Khaty Azian, Khairi Anwar, Gen Darwish, Lan Zailan, Sharifah Rose, Hariz Hamdan, Izzendra, Louisa Alissa Chong.Lagu Tema/OST

Hilang Gelita - Khai Bahar
Cinta Terakhir - Aman Nassim
Yang Terbaik - Ariff Sany

Sinopsis Drama Kisah Cinta Rumi

Sejak kecil, Mika diajar oleh ayahnya, Mahmud untuk mencari mata pendapatan dengan apa jua cara pun. Mika terjebak dengan kegiatan haram demi hasil pencarian hidup keluarganya.

Membesar di Chow Kit, Mika sering menghabiskan masa di jalanan dan berkawan dengan budak-budak nakal. Runisa, seorang gadis yang baru berumur 23 tahun tidak bersetuju dengan ibu dan kakaknya yang sangat mementingkan status.

Satu pertemuan yang tidak dirancang antara Mika dan Runisa telah membibitkan rasa cinta antara mereka berdua. Puan Haniza, ibu Runisa berikhtiar untuk memisahkan pasangan muda ini.