Selasa, 11 Mei 2021

Drama Forensik lakonan Yuslina Yussof, Fauzie Laily, Wan Hanafi Su di Astro Citra

Drama Forensik
Saksikan drama bersiri baru bertajuk Forensik yang bersiaran di Astro Citra, setiap hari Isnin jam 9 malam bermula 10 Mei 2021. Arahan Lee Thean-Jeen dan terbitan Weiyu Films. Juga boleh ditonton di Astro Go, On Demand dan Ultra Box.

Para Pelakon

Yuslina Yussof, Fauzie Laily, Wan Hanafi Su, Sharon Ismail, Hamidah Salim, Erwin Dawson, Siti Hajar Gani.


Lagu Tema/OST

Finality - Casandra Spykerman

Sinopsis Drama Forensik

Juliana Hamid seorang Head Crime Scene Specialist menyelesaikan kes pembunuhan sambil menjalin hubungan dengan Ins. Razali. Ayahnya, seorang pegawai polis yang telah bersara - berjuang untuk merahsiakan rahsia keluarga yang telah lama terkubur.

Episod 1 - Susuk tubuh tanpa kepala dan tangan dijumpai di Sg. Kanan. Sebelum Juliana pasukannya harus mengenal pasti mayat terlebih dahulu. Di rumah, Juliana mula syak terhadap ayah tirinya, Kamal.

Episod 2 - Ellyna, seorang gadis cantik ditemui mati dengan tempurung kepalanya yang retak di atas katil. Siasatan menjadi rumit apabila mereka mendapat tahu Ellyna mempunyai ramai teman lelaki pada waktu yang sama.

Episod 3 - A social influencer, Hani Sophea, has her throat cut open in an alley near her latest Meet-The-Fans session. They find out that popular as she was, Haney also had a long list of enemies.

Episod 4 - Seorang kanak-kanak perempuan bernama Elly didapati hilang di kawasan perumahan Juliana. Usaha pencarian semakin tipis mengikut waktu- mereka harus mendapatkannya- secepat mungkin.