Selasa, 11 Mei 2021

Drama Azan Rumah Abah lakonan Faizal Hussein, Hafreez Adam dan Dato Rahim Razali di Astro Ria

Drama Azan Rumah Abah
Drama terbaru di slot Kisah Rumah Tangga minggu ini bertajuk Azan Rumah Abah. Seperti biasa ada 5 episod, bermula 10 Mei, Isnin hingga Jumaat jam 7 malam di Astro Ria.

Produksi Radius One Sdn Bhd, idea asal Shahrulezad Mohameddin, arahan Uchee Fukada. Juga boleh ditonton di Astro Go, On Demand dan Ultra Box.

Para Pelakon

Faizal Hussein, Hafreez Adam, Dato Rahim Razali, Shiqin Kamal, Ikhlas Jalil, Zarynn Min, Mak Wan, Remy maghrib.


Sinopsis Drama Azan Rumah Abah

Kalif dan Kaifa yang mengalami masalah pelaburan emas pulang ke kampung untuk bersembunyi tetapi kepulangan mereka disambut dingin oleh ayah mereka, Haji Umar.

Episod 1 - Pelaburan emas yang diuruskan Kalif dan Kaifa mengalami masalah dan mereka perlu membayar gantirugi pelanggan. Takut dipukul pelanggan, mereka ambil keputusan untuk pulang ke kampung bersama isteri mereka.

Episod 2 - Kalif dan Kaifa tertekan terpaksa hidup dengan cara Haji Umar yang warak kerana mahu mereka solat dan beramal ibadah secara berjemaah. Hajat mereka untuk tinggalkan kampung terbatal apabila Asrul muncul.

Episod 3 - Kaifa dan Kalif makin tertekan bila cara hidup ayah mereka mendapat respon positif daripada Asrul. Kaifa juga mula bertengkar dengan Sufiah dan menuduh Sufiah cuba menggantikan tempat arwah ibu mereka.

Episod 4 - Hubungan Kaifa dan Julia semakin keruh apabila Julia berani melawan dan lebih bertegas meluahkan rasa tidak puas hatinya apabila Kaifa bertelagah dengan Haji Umar hingga menyebabkan Haji Umar jatuh pengsan

Episod 5 - Kaifa dan Kalif takut kehilangan ayahnya membuatkan mereka berubah. Hubungan keluarga mereka mula pulih tetapi tidak lama apabila Kalif kemalangan ketika menghantar Hana yang hendak bersalin di Hospital