Sabtu, 17 April 2021

Program Nabil To Neelofa di Astro Ria

Program Nabil To Neelofa di Astro Ria

Program Nabil To Neelofa merupakan rancangan bual bicara eksklusif Ramadan ini yang dihoskan oleh Neelofa dan Nabil Ahmad.

Bersiaran pada hari Sabtu dan Ahad jam 9 malam di Astro Ria, bermula 17 April hingga 9 Mei 2021.


Episod 1 - Topik ini mengupas mengenai siapa Nabi Muhammad s.a.w yang disampaikan secara santai oleh Ustaz Don Daniyal Don Biyajid.

Episod 2 - Ustazah Muzayyanah Abdullah menjelaskan apa itu jiwa yang tenang dan bagaimana mendapatkannya. Beliau turut berkongsi beberapa amalan mudah untuk dipraktikan.

Episod 3 - Ustaz Wadi Anuar berkongsi pengalaman pernah terbabit kemalangan dan bagaimana ujian itu menjadi satu nikmat bila difahami ia adalah tanda kasih sayang Allah.

Episod 4 - Ustaz Zul Ramli Mohd Razali menyentuh secara mendalam mengenai apa yang dikatakan akhlak Nabi dan bagaimana umat Islam boleh mencontohinya.

Episod 5 - PU Riz akan berkongsi mengenai cabaran dan pendekatan terbaik untuk menarik anak muda agar kembali kepada ajaran Islam dan hidup mengikut sunnah Nabi Muhammad s.a.w."

Episod 6 - Bersama Datuk Dr Norhafizah Musa, pendakwah yang terkenal dengan sifat keibuannya, berkongsi bagaimana menjadi seorang anak soleh.

Episod 7 - Bersama Ustaz Ahmad Dusuki yang diketahui umum banyak berbicara mengenai kematian dan alam barzakh.

Episod 8 - Episod ini bersama Dato' Ustaz Kazim Elias mengupas cara untuk mempersiapkan diri kita agar menjadi sebagai pasangan syurga suami mahupun isteri kita.