Jumaat, 16 April 2021

Drama Madam E-Wallet lakonan Ziana Zain dan Ning Baizura di TV3

Saksikan drama komedi Madam E-Wallet yang bersiaran di TV3, Isnin hingga Khamis jam 6 petang selama 10 episod. Diarahkan oleh Kyoll Hamzah dan terbitan Orangetree Production Sdn. Bhd.

Para Pelakon

Ziana Zain, Ning Baizura, Zul Huzaimy, Anas Ridzuan, Enot, Kiah Propa, Shiha Zikir, Azzahra Ahmad, Reza Hasbi, Nynaa Harizal, Hasnul Rahmat, Khatijah Tan, Mathni Ab Razak, Zoey Rahman, Daniel Fong, Razak Ahmad.Backup

Sinopsis Drama Madam E-Wallet

Selepas memenangi Anugerah Usahawan Terbaik di kampung, Siti Asmidah bukan saja membawa pulang hadiah wang tunai malah dia juga berpeluang untuk menyertai seminar keusahawanan selama 3 hari di Kuala Lumpur.

Namun, apabila Siti Asmidah berada di seminar itu, dia diejek sebagai orang kampung yang berangan-angan untuk berjaya dalam perniagaan. Siti Asmidah putus asa dan pulang ke kampung dengan hampa.

Orang sekeliling mula berkata-kata tentang Datuk Qistina yang sedang memburukkan dan mempertikaikan kredibiliti Siti Asmidah, malahan Datuk Qistina juga mengatakan beliau yang memenangi anugerah tersebut.

Siti Asmidah enggan mengalah dan ingin menebus maruahnya. Dengan bantuan kawan-kawannya, Siti Asmidah mula menerokai aplikasi untuk kemudahan membeli belah dan transaksi mudah tanpa tunai atas talian.