Ahad, 28 Mac 2021

Filem Penunggang Agama di Astro First lakonan Zul Ariffin, Azira Shafinaz, Nasir Bilal Khan

Filem Penunggang Agama
Saksikan filem seram thriller Penunggang Agama yang mula ditayangkan pada 25 Mac 2021 di Astro First, saluran 480 atau stream di Astro Go atau On Demand.

Terbitan syarikat Skop Productions dan arahan Syafiq Yusof.

Para Pelakon

Zul Ariffin, Azira Shafinaz, Nasir Bilal Khan, Salina Saibi, Jalaludin Hassan, Sabrina Ali, Johan Arrif, Putri Qaseh, Azzahra Ahmad.Sinopsis Filem Penunggang Agama

Mengisahkan tentang Amir dan Anna, pasangan suami dan isteri berdepan dengan cabaran getir kerana ibu tiri Amir, Datin Maria telah mengalami ‘gangguan makhluk halus’.

Dato Hafsyam, iaitu ayah Amir mengambil keputusan untuk mendapatkan khidmat seorang ‘pakar ruqyah’ bernama Tok Haji. Namun, Amir dan Anna tidak mempercayai Tok Haji dan menasihati Dato Hafsyam untuk tidak lagi menggunakan khidmat Tok Haji. Anna merasakan Tok Haji sebenarnya adalah seorang bomoh yang bertopengkan agama Islam, manakala Dato Hafsyam pula merasakan isterinya disantau oleh ahli keluarganya sendiri.

Teka-teki bermula dalam plot penceritaan untuk mencari siapakah penunggang agama yang sebenar. Pada masa yang sama, isteri dan anak perempuan kecil Amir diganggu oleh makhluk halus hingga kerasukan. Dapatkah Amir menyelamatkan keluarganya dari ujian ini? Siapakah dalang di sebalik kekacauan ini?