Isnin, 22 Februari 2021

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri lakonan Adi Putra, Sharifah Sakinah dan Nadia Brian

Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri
Tonton drama Aku Yang Kau Gelar Isteri di slot Samarinda TV3 bermula 17 Februari 2021, setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam. Drama 15 episod ini diarahkan oleh Shuhaimi Lua, skrip Syed Mohamad Taufik Syed Abdul Jalil dan terbitan Tanah Beris Film Production.

Para Pelakon

Adi Putra, Sharifah Sakinah, Nadia Brian, Atiq Azman, Lana Nodin, Baby Azreen, Zaki Azeman, Ummar Dzariff, Laura Olivia, Aznah Hamid, Rosli Rahman Adam, Kuza, Jasper Supayah, Baby Azreen, Puteri Ateeqah Ayu, Zahir Deck, Ferth Jasni, Razali Abdul Ghani, Zaleha Abdul Kadir, Syarafi Sudarmaji, Ariff Amran.Lagu Tema / OST

Purnama - Naim Daniel

Sinopsis Drama Aku Yang Kau Gelar Isteri

Mengisahkan apabila Laila (Sharifah Sakinah) menyintai Eizlan (Adi Putra) dalam diam. Akan tetapi Eizlan menyintai Raihani (Nadia Brian). Lalu Eizlan menikahi Raihani. Laila patah hati dan bertemu dengan Embun (Lana Nordin).

Pada mulanya kehidupan Raihani dan Eizlan bahagia dan saling menyayangi. Akan tetapi kemunculan Laila ke kampung membuatkan kebahagiaan mereka goyah. Kehadiran Laila membawa seribu mistik dan dendam lama yang terpendam. Berakhirkah kesengsaraan Raihani dan Eizlan ataupun mungkin mahligai cinta mereka berakhir dengan penceraian?