Ahad, 18 Oktober 2020

Drama Wifi Sebelah Rumah lakonan Zul Ariffin dan Ruhainies

Akan datang drama Wifi Sebelah Rumah yang bakal ditayangkan di TV3 adalah gandingan pertama Ruhainies dan Zul. Drama terbitan OrangeTree Production Sdn Bhd ini masih dalam pengambaran 16 episod.

Arahan pengarah Shuhaimi Zulkefli, skrip nukilan bersama Nasir Sulaiman, Nana Khalil, Zyaza Backy, terbitan OrangeTree Production Sdn Bhd.

Para Pelakon

Zul Ariffin, Ruhainies, Fadlan Hazim, Nurin Afiqah, Keith Foo, Asha Zainul, Ridzuan Hashim, Fazlina Ahmad, Ziana Zain dan ramai lagi.


Sinopsis Drama Wifi Sebelah Rumah

Akan dikemas kini kemudian, terima kasih.

Aksi mesra membabitkan pelakon popular, Ruhainies dan Zul Ariffin yang dimuat naik di Instagram menimbulkan persoalan peminat adakah mereka sedang hangat bercinta.

Namu, tidak kurang juga yang menyifatkan video, gambar dan keterangan yang ditulis pada setiap hantaran adalah 'over'.

Ruhainies berkata, dia tidak kisah persepsi yang dilemparkan peminat selain mengakui selesa berlakon dengan Zul.

"Saya tak kisah orang nak kata cinta lokasi atau apa. Bagi saya ia adalah perkara biasa. Mana-mana penggambaran pun, orang akan buat spekulasi sama malah peminat mengharapkan hero dan heroin bersatu secara realiti.

"Saya okay saja dengan persepsi mereka. Apa yang penting saya sudah buat kerja. Diakui, berlakon dengan Zul sangat mudah. Sebelum ini saya dengar Zul seorang yang garang dan macam-macam lagi.

"Tapi, apabila mula berlakon sama, dia sebaliknya. Dia jenis 'happy go lucky', kelakar dan kami sekepala. Memang seronok dapat berlakon bersama. Suka berkawan dengan dia," katanya.

Menurut Ruhainies, bekerjasama dengan pelakon, pengarah dan pasukan yang bagus adalah satu rezeki dalam bekerja.

"Bukan saja pelakon yang 'best', tapi pengarah dan kru juga 'best'. Bagi saya ini satu rezeki dalam bekerja. Tak sedar kami dah nak habis 'shooting'," katanya.

Drama Wifi Sebelah Rumah