Isnin, 17 Ogos 2020

Filem Aku Bunga lakonan Ben Amir, Naim Danial dan Bunga Isme

Filem Aku Bunga Astro

Tonton filem Aku Bunga yang mula ditayangkan di Astro First Eksklusif saluran 480 pada 13 Ogos 2020. Terbitan Nusantara Seni Karya Sdn Bhd, skrip Sofia J.Rhyland dan Maizura Ideris, manakala Kabir Bhatia selaku pengarah.

Para Pelakon

Ben Amir, Naim Danial, Bunga Isme, Aman Graseka, Laila Nasir, Emelda Rosmila dan ramai lagi.Lagu Tema

Apadehal - Bunga Isme

Sinopsis Telefilem Aku Bunga

Aku Bunga mengisahkan tentang Bunga (Bunga Isme), seorang anak tunggal yang begitu menggemari muzik hip hop dan beliau mempunyai impian untuk mengembangkan bakatnya dalam dunia seni. Minatnya ini disokong oleh kawan baik yang juga jiran rapat, Kahoe (Naim Danial).

Dalam satu insiden, Kahoe telah memperkenalkan seorang pemuda yang juga merupakan peguam, Shaq (Ben Amir) kepada Bunga. Shaq menyelamatkan Kahoe ketika dikejar Ah-Long. Dari situ mereka mulai rapat dan segala hal hutang piutang ayah Bunga, Baba (Aman Graseka) terbongkar.

Shaq hadir dari kalangan orang yang berada dan beliau mula menyukai Bunga. Namun begitu, hubungan tersebut ditentang oleh ibu Shaq Laila Nasir) dan beliau berusaha memisahkan kedua-dua anak muda ini.

Sehinggalah Shaq terlibat dalam satu kemalangan yang hampir meragut nyawa beliau. Apakah kesudahannya kelak? Mampukah cinta menyatukan Shaq dan Bunga? Atau keluarga mendahului segalanya?