Rabu, 5 Ogos 2020

Drama Kebaya Kasut Kanvas lakonan Nabila Razali dan Fahrin Ahmad

Drama Kebaya Kasut Kanvas

Tonton drama Kebaya Kasut Kanvas adaptasi novel karya Umie Nadzimah yang akan mula ditayangkan pada 12 Ogos 2020 ini di slot Drama Pukul 6 TV3 pada hari Rabu hingga Khamis. Juga boleh ditonton secara online di youtube channel TV3.

Bersiaran selama 10 episod, drama ini hasil terbitan produksi Orange Tree Production dan diarahkan oleh Pyan Screw (Emi Suffian).

Para Pelakon

Nabila Razali, Fahrin Ahmad, Rozita Che Wan, Mona Allen, Zainol Macwilson, Haqiem Rusli, Ismail Izzani, Ikmal Amry, Noniswara, Anas Ridzuan, Zarynn Min, Julia Farhana Marin.
Watak Lakonan

Nabila Razali sebagai Suria Juliana
Rozita Che Wan sebagai Cik Pah
Fahrin ahmad sebagai Gary Rahman
Ariana Amani sebagai Sophie
Mona Allen sebagai Ratnasari
Ismail Izzani sebagai Mikail

Sinopsis Drama Kebaya Kasut Kanvas

Suria bekerja di sebuah syarikat fesyen. Dia dikenali dengan cara pemakaian uniknya yang gemar mengenakan baju kebaya dengan kasut kanvas.

Suria tidak pernah mempunyai teman lelaki sejak zaman kolej dan dia seorang yang terlalu sibuk dengan kerjanya sehingga ibunya, Cik Pah mula risau jikalau anak daranya tidak akan kahwin.

Tanpa pengetahuan Suria, Cik Pah telah menerima lamaran kahwin bagi pihaknya. Cik Pah juga merahsiakan siapakah bakal suaminya malah Suria disuruh untuk mencari siapakah lelaki tersebut.
Cik Pah hanya memberi satu petunjuk bahawa Suria juga mengenali lelaki itu.

Gambar Pelakon