Isnin, 10 Ogos 2020

Teaser Minggu Ini: Drama Jalan Sesat Ke Syurga lakonan Aaron Aziz dan Elizad Sharifuddin

Drama Jalan Sesat Ke Syurga

Saksikan drama terbaru di slot Tiara, Astro Prima bertajuk Jalan Sesat Ke Syurga bermula hari ini, 3/8/2020. Bersiaran pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6 petang. Boleh juga ditonton secara streaming di Astro Go dan Video On Demand.

Drama bersiri 34 episod terbitan Nuansa Sdn Bhd merupakan arahan Osman Ali dan Shuhaimi Zulkefli, cuba mengetengahkan isu kumpulan ajaran sesat yang semakin bertapak selesa di tengah kehidupan masyarakat kini. 

Para Pelakon

Aaron Aziz, Elizad Sharifuddin, Jalaludin Hassan, Aleza Shadan, Zulhelmy, dan ramai lagi.Episod 6: Hamzah dan Inara dapat bersatu. Hamzah khuatir dengan syarat yang telah ditentukan oleh ibu Inara akan menjejaskan perkahwinan mereka. Muna keliru dengan apa yang sedang berlaku di dalam Hawa Islam.

Episod 7: Ain tidak puas hati dengan persepsi Inara terhadap dirinya. Pengikut Gerakan Elit khuatir jika Inara sudah tidak mula menyokong Gerakan Elit.Sally mula menyebarkan berita palsu tentang Hamzah kepada Asyira

Episod 8: Sally dapat memerangkap Hamzah di hadapan mata Inara hingga menyebabkan rumahtangga Inara bergolak. Asyirah menggunakan peluang itu untuk memjatuhkan imej Hamzah.

Episod 9: Muna risau dengan ugutan yang diterimanya. Hamzah cuba membantu Muna kerana dia rasa ada manipulasi yang berlaku dalam Hawa Islam. Ikhwan memulakan agenda untuk membesarkan pengaruhnya dalam Gerakan Elit.

Episod 10: Inara risaukan keselamatan Muna. Zaqwan risau akidah isterinya terpesong. Ain dapat rasakan Hawa Islam ada tanda-tanda ekstrimism. Inara bersetuju untuk ditemubual oleh media.

Episod 11: Inara dimasukkan ke hospital. Asyirah tahu yang Inara masih belum bersedia untuk berhadapan dengan wartawan. Zaqwan mahu tahu jika Hamzah ingin lebih serius dengan Gerakan Elit.

Episod 12: Hamzah terkejut dengan cara ekstrem Gerakan Elit. Hamzah bertanyakan Madi tentang maksud topeng putih. Inara sangsi apabila melihat ibunya terlibat secara langsung dalam satu upacara pernikahan.

Episod 13: Madi tidak sempat menahan Hamzah daripada membuat siasatan terhadap bilik rahsia. Hamzah mula risau dengan apa yang dia mungkin bongkarkan dalam Gerakan Elit.

Episod 14: Asyirah marahkan Zaqwan kerana Gerakan Elit jadi punca terhadap apa yang telah terjadi kepada Inara. Ikhwan mengaku dia cemburu dengan Hamzah dan rasa Hamzah ada agenda sendiri.

Episod 15: Hamzah risaukan keselamatan Inara yang kini tidak stabil. Hamzah mahu bawa Inara keluar daripada hiruk-pikuk bandar untuk mencari ketenangan. Hamzah bawa Inara berjumpa dengan seseorang.

Sinopsis Drama Jalan Sesat Ke Syurga

Hamzah (Aaron Aziz) dijodohkan dengan Inara (Siti Elizad) dan berhadapan dengan ajaran songsang fahaman Islam Liberal kedua ibu bapa mertuanya (Jalaluddin Hassan & Aleza Shadan) yang mengetuai kumpulan ajaran sesat masing-masing. 

Inara adalah gadis periang yang hanya mahu berpeleseran. Selepas mengalami pengalaman 'mati hidup semula', Inara mula merasakan yang ini ialah peluang kedua untuk dia membetulkan semua kesilapan lalu.

Inara mula sedar yang masih banyak yang perlu dipelajarinya Inara mula rapat dengan Hamzah. Namun dalam mencari jalan kebenaran, dia keliru dengan fahaman Islam yang diamalkan oleh kedua ibu bapanya. Inara mula belajar tentang Hawa Islam tetapi rasa ada sesuatu yang janggal tentang pertubuhan itu. Inara juga mula didedahkan dengan Gerakan Elit.

Gambar Pelakon