Isnin, 27 April 2020

Drama Degup Cinta Lakonan Josiah Hogan dan Shiqin Kamal

Saksikan drama Degup Cinta yang diadaptasi dari drama Turki berjudul Ruzgarin Kalbi. Mula ditayangkan pada 27 April 2020, jam 10 malam di slot MegaDrama saluran Astro Ria selama 26 episod.

Merupakan terbitan Threeline Media Sdn Bhd, skrip ciptaan Maizura Mohd Ederis dan arahan bersama Shahrulezad Mohameddin, Noorsyahida Mohd Radzali.

Drama Degup Cinta

Para Pelakon

Josiah Hogan, Shiqin Kamal, Juliana Evan, Mathni Razak, Zalif Sidek, Zaryn Min, Laila Nasir, Faez Nick, Hanif Safuan, Sahronizam, Ruzana Ibrahim, Cinta Deline, Shuhanty Hanafiah, Zalfa Zin.


Sinopsis Drama Degup Cinta

Pertemuan dua hati yang lara dalam situasi yang tidak disangka. Reza membawa diri setelah setelah kematian isterinya, Jasmin akibat kemalangan.

Apabila Reza pulang semula ke Malaysia, dia bertemu Zahlia yang pengsan di kawasan chaletnya. Zahlia patah hati setelah melihat tunangnya, Haikal bersama gadis lain

Zahlia sebenarnya mempunyai sakit jantung dan dimasukkan ke hospital. Zahlia curiga siapa Reza yang tinggal di chalet mak ciknya, Ana.

Zahlia pergi ke majlis perkahwinan sahabatnya dengan Reza sebagai kekasih baru untuk membalas dendam pada bekas tunangnya, Haikal.

Haikal mencari kembali Zahlia dan mengupah orang untuk menyiasat siapa Reza. Zahlia dan Reza meneruskan lakonan mereka sebagai kekasih dihadapan Haikal.

Gambar Pelakon