Jumaat, 14 Februari 2020

Drama Rahsia Hati lakonan Nur Risteena dan Syed Hasan Nabil

Tonton drama yang diadaptasi dari novel Rahsia Hati karya Azimah Lily bermula pada 16 Februari 2020, setiap hari Khamis hingga Ahad jam 7 malam di TV1. Drama ini diarahkan oleh Mufid Suhaimi dan terbitan Lock Frame Sdn Bhd .

Drama Rahsia Hati

Para Pelakon

Nur Risteena Munim, Syed Hasan Nabil, Alif Muhaimin, Shasha Abedul, Esma Daniel, Rahhim Omar, Razman Mahayuddin, Diyana Zakaria, Asha Zainul, Ady Fakaruddin, Muhammad Daniel.


Sinopsis Rahsia Hati

Tengku Dania Dahlia merupakan seorang jutawan Malaysia yang kehilangan ibu bapanya sejak kecil dan menyedari ibu bapanya terlibat dalam kemalangan yang dirancang.

Sejak itu, Tengku Dania Dahlia mahu membongkarkan kisah di sebalik kematian itu dan melindungi satu-satunya adik lelakinya, Tengku Daniel Darius.

Demi menjaga status, Dania ditunangkan tanpa rela oleh atuknya dengan Hairi Azwan. Bagai buku bertemu ruas, mereka sama-sama keras kepala, sama-sama angkuh.

Walau malu mengaku, mereka sebenarnya sama-sama sayang. Dalam diam-diam, ketegasan dan sikap terlalu melindungi Tengku Dania Dahlia, si wanita korporat yang pandai bertumbuk meleburkan hati batu Hairi Azwan, si kaki perempuan.