Khamis, 9 Januari 2020

Drama Tolong Sempurnakan Cerita Mami lakonan Fatimah Noryyah, Isyariana dan Alvin Chong

Saksikan drama terbaru Tolong Sempurnakan Cerita Mami yang diadaptasikan dari novel karya Syamnuriezmil. Mula bersiaran pada 13 Januari 2020, 10 malam di Astro Ria setiap Isnin hingga Khamis.


Diarahkan oleh Eyra Rahman, skrip Rehal Nuharis dan terbitan produksi Dear Creative Media.

Para Pelakon

Fatimah Noryyah, Fizz Fairuz, Isyariana, Alvin Chong, Nasz Sally, Ummi Umairah, Azizah Mahzan, Eleena Sui dan ramai lagi.Drama Tolong Sampurnakan Cerita Mami

Adeena Aurell (Addie) berusia sepuluh tahun, merupakan anak tunggal pasangan Razean Safiya dan Aun Adwa. Penceraian kedua ibu bapanya mengganggu kehidupan Addie yang sentiasa berpindah seperti orang nomad. Addie mula membuat rancangan untuk satukan mami dan papanya semula. Tetapi rancangan Addie semuanya gagal.

Muncul Ku Harez Harith yang dipanggil Cikgu Ku yang mengetahui lebih banyak tentang dirinya sewaktu kecil. Rupa-rupanya Cikgu Ku, kawan baik mama papa dan menghabiskan empat tahun menjaga Addie di London tetapi terputus hubungan sewaktu Addie pulang ke Malaysia.

Pelik kenapa hubungan yang begitu erat itu terputus telah membawa Addie terjerumus dalam rancangan papanya untuk menyatukan mami dengan Cikgu Ku.

Gambar Pelakon

Drama Tolong Sempurnakan Cerita Mami


Drama Tolong Sempurnakan Cerita Mami