Ahad, 9 Februari 2020

AJL 34 dengan tema Warna Warni Suara

Anugerah Juara Lagu 34 (AJL34) akan berlangsung di Axiata Arena, Bukit Jalil pada 9 Februari 2020 dan membawa tema ‘Warna-Warna Suara’.

Anugerah Juara Lagu 34 (AJL34)

Berlaku pertukaran pengacara untuk edisi kali ini apabila Awal Ashaari dan Haziq Hussni dipilih bergandingan dengan Sherry Al Hadad sebagai hos. Tahun lalu, Sherry bergandingan dengan Alif Satar.

Yang pasti, 12 finalis bertanding untuk acara kemuncak itu nanti cukup teruja dan tidak sabar beraksi di pentas.

Keputusan Penuh AJL34



Video Persembahan 12 Finalis AJL34

 1. Naim Daniel - Sumpah
 2. Drama Band - Drama
 3. Akim & Majistret - Rampas
 4. Kugiran Masdo - Dinda
 5. Hazama & The Penglipurlara - Peneman
 6. Aina Abdul - Sumpah
 7. Hafiz Suip - Kisah Cinta Kita
 8. Ernie Zakri - Ku Bersuara
 9. Bob Yusof - Anta Permana
 10. Fairuz Misra - Ragaman
 11. Haqiem Rusli - Lembah Kesepian
 12. Aman Ra - Bangun

Harga Tiket AJL34

Seperti tahun lalu, AJL34 juga akan menjual tiketnya melalui laman web https://myticket.asia/ dengan harga serendah RM30, bermula hari ini, 9 Januari, pada pukul 9 malam. Peminat boleh dapatkan tiket AJL34 mengikut aras tempat duduk yang dikehendaki iaitu Arena (RM60), Aras 3 (RM40) atau Aras 4 (RM30).

tiket AJL34

“Saya kini memang sibukkan diri dengan persiapan rapi daripada segi fizikal dan mental. Saya pun kurangkan mengambil tawaran persembahan untuk memberi fokus kepada minda, badan, dan jiwa.

“Walaupun pertama kali bertanding dan berkongsi pentas dengan nama besar lain, saya tidak mahu diri dikuasai rasa gementar. Rasa itu memang ada namun saya kawal agar berpada-pada dan seimbangkan dengan persiapan yang terbaik,” katanya.

Kembali mengendalikan acara berprestij itu selepas beberapa tahun, Awal mengakui tidak berfikir panjang untuk menerima tawaran berkenaan.

Pengacara AJL34

“Saya seperti orang mengantuk disorongkan bantal. AJL adalah antara acara yang memang saya sentiasa ternanti-nanti untuk kendalikan.

“Bergandingan dengan Haziq dan Sherry juga memberi kelebihan buat saya disebabkan mereka memang pengacara tetap Muzik Muzik. Saya tidak risau sangat aspek teknikal dan cuma perlu menyampaikan acara itu sebaik mungkin,” katanya.

Pada malam itu nanti, AJL34 akan memulakan kehangatannya dengan segmen Karpet Merah secara strim langsung definisi tinggi (HD) di laman tonton pada pukul 8 malam, atau pada pukul 8.30 malam di TV9.