Selasa, 9 April 2019

Filem Bu - Kasih Suci lakonan Remy Ishak dan Nadiya Nisaa

Filem bercorak kekeluargaan, Bu - Kasih Suci bakal ditayangkan di pawagam bermula 11 April ini. Diarahkan oleh Jeany Amir, idea asal Melvin Ang, skrip idea bersama Choor Choon Keat, Jeffrey Chiang, Hamiza Bt Abdul Halim. Merupakan terbitan syarikat MM2 Entertainment.

Filem Bu - Kasih Suci

Para Pelakon

Remy Ishak, Nadiya Nisaa, Dian P.Ramlee, Iedil Putra, Nadia Brian, Rashidi Ishak, Mawar Rashid, Wan Hanafi Su, Tia Sarah.

Video TrailerLagu Tema / OST

Kasih Suci - Aina Abdul


Sinopsis Filem Bu - Kasih Suci

Impian Kak Mah untuk memperoleh cucu mulai retak apabila menantu perempuannya, Diana tidak berhasrat memiliki zuriat dalam masa terdekat kerana memberi fokus terhadap kariernya.

Walaupun mendapat sokongan daripada suaminya, Zack namun Kak Mah tidak bersetuju dengan keputusan itu. Lebih teruk lagi, Kak Mah dan Diana juga tidak tahu tentang syarikat arkitek kepunyaan Zack dah gulung tikar dan kini dia masih menganggur.

Aishah , seorang suri rumah berasa hidupnya semakin tertekan dan tidak dihargai apabila suaminya, Norman yang bekerja sebagai doktor lebih fokus keoada kerjaya. Anak perempuan mereka, Julie pula jarang ada di rumah dan suka bergaul dengan komuniti cosplay.

Hubungan di antara Aishah dengan Norman dan Julie semakin renggang menyebabkannya mula meragui keputusan sendiri yang sanggup lepaskan impian sendiri demi keluarga tetapi pengorbanannya tidak dihargai

Hasrat Hafiz dan isterinya, Norimah termakbul apabila wanita ini disahkan hamil setelah sekian lama mereka menanti berita gembira itu. Walaupun Hafiz yang bekerja sebagai tukang masak dipecat tetapi hubungan mereka semakin rapat malah Norimah menyokong Hafiz untuk mengejar impiannya menjadi novelis.

Tetapi disebabkan Norimah yang dah berumur 40 tahun, kandungan bayinya berdepan dengan risiko tinggi dan perlu dijaga dengan sebaik mungkin.

Keadaan menjadi semakin serius dan garisan kehidupan mereka mula bersilang apabila Zack sedang mengejar Diana yang tengah mengamuk itu terlanggar Aishah yang tertekan dengan layanan ahli keluarganya.

Keadaan Aishah tidak stabil dan kemungkinan besar tidak akan sedar lagi. Kandungan Norimah juga dalam bahaya apabila dia dan Hafiz hampir dilanggar kereta yang meluncur laju di depan mereka.

Gambar PelakonSaksikan kesudahan filem Bu - Kasih Suci ini di pawagan berdekatan anda bermula pada 11 April 2019.