Selasa, 23 April 2019

Drama Puteri Yang Ditukar lakonan Azrel Ismail dan Elisya Sandha

Akan bersiaran bermula 9 Julai ini di Slot Tiara Astro Prima, drama bertajuk Puteri Yang Ditukar. Merupakan adaptasi dari Sinetron popular yang pernah ditayang di Indonesia pada tahun 2010.

Drama ini bakal bersiaran selama 80 episod, diarahkan oleh Bahri Uma dan Zamri Zakaria dan merupakan terbitan Orangetree Production Sdn Bhd.

Drama Puteri Yang Ditukar

Para Pelakon

Elisya Sandha, Eyra Hazali, Azrel Ismail, Julia Farhana, Edika Yusof, Siti Elizad, Ikmal Amry, Fazlina Ahmad Daud, Zila Bakarin, Adam Lee, Eizlan Yusof, Ako Mustapha, Maria Farida.Video Promo Terbaru


Sinopsis Puteri Yang Ditukar (versi Sinetron)

Amira dan Zahira mempunyai kehidupan yang berbeza. Amira hidup sederhana bersama kedua orang tuanya, Ihsan dan Utari. Sedangkan Zahira hidup mewah bersama kedua orang tuanya, Prabu dan Aini, serta ibu tiri Malena dan kakak tiri Meisya.

Tidak seperti Amira yang hidup penuh cinta dalam keluarganya. Sedangkan Zahira, walaupun mendapatkan kasih sayang yang berlimpah dari kedua-dua orang tuanya, tetapi ia selalu mendapat perlakuan tidak baik dari Malena dan Meisya.

Arman lah, pemandu peribadinya, satu-satunya orang di rumah yang tahu perihal itu, dan selalu membuat Zahira tegar.

Tanpa seorang pun tahu, Zahira sebenarnya adalah anak Ihsan dan Utari. Sedangkan Amira adalah anak Prabu dan Aini. Wisnu yang dendam pada Prabu kerana telah membuatnya kurang upaya, menukarkan kedua-dua bayi tersebut yang lahir bersamaan.

Wisnu ingin memberi Prabu pelajaran, kerana ia mengasuh kanak-kanak dari musuh bebuyutannya, Ihsan, yang adalah cinta sejati isteri keduanya, Aini.

Wisnu pun yang pernah berjanji untuk menjodohkan anaknya dengan anak Ihsan dan Utari pun menitipkan anaknya ke Surti, pembantu di keluarga Prabu. Dan anaknya itu adalah Arman.

Kerumitan berlaku apabila masing-masing kedua-duanya dipertemukan, Amira dan Zahira. Amira pun bertemu secara tidak sengaja dengan Prabu dan Aini. Amira pun bertemu dan berkenalan dengan Zahira dan Arman, saat ia mengalami kemalangan kerana hampir dilanggar oleh pemuda kaya bernama Rizqi.

Amira semakin bingung ketika Prabu, Aini & Zahira datang ke pemakaman ayahnya, Ihsan. Amira yang sedang bersedih langsung shock ketika Prabu mengenalkan namanya, kerana Amira mendengar bahawa Prabu-lah yang menyebabkan ayahnya meninggal dunia.

Gambar Pelakon

Drama Puteri Yang Ditukar

Drama Puteri Yang Ditukar

Drama Puteri Yang Ditukar

Drama Puteri Yang Ditukar

Janga lupa ikutikan drama Puteri Yang Ditukar ini nanti pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6 petang di saluran Astro Prima.