Rabu, 10 April 2019

Cerekarama Restu Ayah lakonan Azhan Rani dan Atiq Azman

Minggu ini di slot Cerekarama TV3 membawakan telefilem bertajuk Restu Ayah. Cerita yang penuh dengan keinfasan ini telah diarahkan oleh Isqandar Jebat dan terbitan syarikat Hujan Lebat Sdn Bhd.


Para Pelakon

Azhan Rani, Atiq Azman, Watie Sadali, Sharifah Shahora, Badrul Muhayat, Syed Ali, Masrenny Masri.Video Trailer


Sinopsis Cerekarama Restu Ayah

Azlan adalah anak tunggal dan kesayangan pasangan Ibu Ila dan Wahid. Azlan terlalu dimanjakan ibu bapanya hinggakan sifatnya yang suka dipuji terbawa di dalam kehidupan hariannya bersama jiran-jirannya dan juga di sekolah.

Kehidupan Azlan sangat bahagia. Kebahagiaan ini dapat dilihat di rumah dan disekolah apabila segala aktiviti serta kelakuan Azlan yang suka menuntut pujian itu disenangi oleh kawan-kawan serta guru dan ibu bapanya.

Situasi ini menjadikan Azlan seorang yang sering diberi tumpuan oleh kawan-kawan, guru, jiran-jiran dan ibu bapanya.

Satu hari semua ini ibarat berkubur. Ibu bapa Azlan terlibat dengan kemalangan sewaktu pulang dari menghantar Azlan ke sekolah. Akibat kemalangan itu ibu Azlan meninggal dunia dan bapa Azlan buta sebelah mata dan patah kaki.

Sejak peristiwa itu Azlan tidak dapat memaafkan bapanya. Azlan menuduh bapanya punca musnahnya kebahagiaan yang beliau kecapi selama ini. Akibat dari situasi itu, Azlan keluar dari rumah dan tinggal di rumah kawannya.

Gambar PelakonJangan lupa saksikan cerekarama Restu Ayah yang penuh pengajaran ini pada Sabtu 13 April ini jam 9.30 malam di TV3.