Selasa, 16 April 2019

Cerekarama Cassandra lakonan Emma Maembong dan Syazuwan Hassan

Minggu ini telefilem di slot Cerekarama TV3 bertajuk Cassandra. Diarahkan oleh Along Kamaludin dan terbitan syarikat produksi SR One Sdn Bhd.

Cerekarama Cassandra lakonan Emma Maembong

Para Pelakon

Emma Maembong, Syazuwan Hassan, Shasha Raman, Ikmal Amry, Zamarul Hisyam, Julia Ziegler, Wati Sadali, Dillah Ahmad dan ramai lagi.Sinopsis Cerakarama Cassandra

Cassandra seorang gadis kacukan dibesarkan oleh ayahnya selepas ibunya meninggal dunia. Dia terkenal di kampung kerana sikap ayahnya, Hj. Fauzan yang suka menderma. Cuma satu sahaja, sikap Hj Fauzan kurang disenangi iaitu kekayaan yang dimiliki membuatkan dia bongkak.

Namun berbeza dengan Cassandra yang lebih selesa memilih cara hidup sederhana. Cassandra bersahabat baik dengan Luqman, Zaiyad dan Syakila. Hanya Cassandra dan Zaiyad berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat universiti.

Cassandra dan Luqman saling menyukai antara satu sama lain. Syakila yang menjadi ‘penghubung’ mereka berdua. Namun hubungan mereka merisaukan ibu Luqman kerana ibarat langit dan bumi kerana Luqman dibesarkan dalam kehidupan nelayan tidak seperti Cassandra.

Gambar Pelakon

Cerekarama Cassandra

Cerekarama Cassandra

Cerekarama Cassandra

Saksikan Sabtu 20 April ini cerekarama Cassandra jam 9:30 malam di TV3.