Sabtu, 16 Mac 2019

Lagu Terbaru Zamani Slam, Aduh

Lagu Terbaru Zamani Slam, Aduh. Penyanyi Zamani Ibrahim, 48, mengaku semakin tidak selesa apabila kisah silamnya sering dikaitkan dengan pelantun lagu Anta Permana itu.

Lagu Terbaru Zamani Slam, Aduh

Menurut Zamani, menghormati status Siti Nurhaliza sebagai seorang isteri dan ibu, dia memohon supaya pihak di luar sana menghentikan spekulasi hubungan antara mereka.

"Saya telah berulang kali memberi penjelasan berhubung perkara ini. Saya berpendapat tidak sopan untuk terus memberi komen mengenai isu ini.

"Dia (Siti Nurhaliza) telah bergelar isteri dan ibu. Saya khuatir orang di luar sana berpendapat saya enggan meneruskan kehidupan. Saya sudah 'move on'," katanya kepada sebuah portal hiburan.Lirik Lagu Aduh - Zamani

VERSE 1
Hanya Tuhan saja tahu perasaan ini
Namun kamu saja tahu mengapa begini
Masih jelas gambaran terakhir mu di minda
Melengkapi kisah kita yang takkan sempurna

PRE
Mengapa aku
Mengapa kita

CHORUS
Aduh aduh aduh aduh aduh
Ku hanya mahu mencintai sepenuh hati ku
Aduh aduh aduh aduh aduh
Oh.. Mengapa aku?
Aduh aduh aduh

VERSE 2
Lama ku tunggu hanya ‘tuk berdiri semula
Bagai menunggu bulan untuk jatuh ke riba
Dan tak pernah hari ku berlalu tanpa doa
Mengharapkan engkau terus dalam bahagia

BRIDGE
Akhirnya kini
aku mengerti
Apa yang telah kita miliki
Takkan kekal selamanya
Pastikan kembali

Dia berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan lagu baharunya bertajuk Aduh merupakan kisah patah hati percintaanya dengan penyanyi Jerat Percintaan itu.

Biarpun begitu, Zamani berkata, lagu Aduh sentuhan Faizal Tahir sememangnya berkisar mengenai pengalamannya sepanjang menjalinkan hubungan cinta.

"Ya, Aduh adalah sebuah lagu mengenai patah hati. Ada juga pengalaman saya dan lagu ini juga boleh diterima ramai," jelasnya.

Aduh edaran Warner Music dilancarkan di YouTube telah mencatatkan lebih 1 juta tontonan dalam tempoh seminggu.

Zamani mengakui terharu dengan sambutan masyarakat terhadap single terbarunya itu, sejak dimuat naik di YouTube pada 1 Mac lalu.

Dia tidak menyangka lagu ciptaan sepenuhnya komposer Faizal Tahir itu mendapat sambutan sebegitu rupa.

"Ini semua hasil sokongan peminat saya daripada Kelab Peminat Zamani dan peminat generasi lama yang masih memberikan sokongan.

"Begitu juga rakan terdekat serta rakan artis yang turut memberikan sokongan tak berbelah bahagi terhadap saya," katanya.

Menurut Zamani, lagu Gerimis Mengundang nyanyiannya pernah mencatat jumlah tontonan yang banyak, namun kali ini agak berbeza selepas dia menyertai pertandingan Gegar Vaganza 5.

"Lagu Gerimis Mengundang ambil masa yang agak panjang untuk dapat jumlah tontonan yang banyak tapi Aduh hanya ambil masa selama 13 hari," katanya.