Sabtu, 9 Februari 2019

Drama Sitkom Spanar Jaya X lakonan Opie Zam, Uqasha Senrose, Ben Amir

Sitkom komedi Spanar Jaya X mula ditayangkan pada 2 Februari 2019, setiap hari Sabtu jam 9 malam di TV3. Arahan pengarah Ahmad Idham dan terbitan produksi Enfiniti Production.

drama spanar jaya x tv3 episod

Para Pelakon

Opie Zam, Uqasha Senrose, Ben Amir, Radhi Khalid, Douglas Lim, Sangeeta Krishnasamy, Ramasundram Sengah, Ahmad Idham, Jian Wen, Kalaiarasan Sivalingam, Nabila Huda, Hattan, Tiara Jacquelina.

Episod 1 Episod 2 Episod 3 Episod 4 Episod 5
Episod 6 Episod 7 Episod 8 Episod 9 Episod 10
Episod 11 Episod 12 Episod 13

Sinopsis Spanar Jaya X

Pak Selamat (Allahyarham Zaibo) telah menyerahkan bengkel Spanar Jaya kepada Mat Rock (Opie Zami) yang merupakan pekerja setianya. Namun, hampir setahun berlalu, bengkel Spanar Jaya mengalami masalah kewangan dan menanggung hutang kerana Mat Rock tidak mempunyai pengalaman dalam menguruskan perniagaan.

Pak Selamat kecewa dengan Mat Rock kerana tidak berkongsi masalah hutang yang dihadapinya. Pak Selamat bersedia untuk membantu Mat Rock menyelesaikan hutang bengkel itu tetapi dengan syarat, anak buahnya, Syasya (Uqasha Senrose) akan diserap masuk bagi memantau segala hal ehwal kewangan dan Zaki (Ben Amir), seorang mekanik akan menjadi ‘Chief Foreman’ bagi memajukan semula perniagaan di Spanar Jaya.

Gambar PelakonJangan lupa saksikan sitkom Spanar Jaya X yang bersiaran selama 13 episod di TV3.