Khamis, 3 Januari 2019

Filem XX Ray 3 lakonan Izzue Islam​ dan Nonny Nadirah

Akan datang filem terbaru Aziz M Osman, XX Ray 3 bakal ditayangkan pada 24 Januari 2019. Diangggarkan kos bagi menyiapkan filem terbitan Ace Motion Pictures ini sebanyak 2.5 juta.

poster filem XX Ray 3

Para Pelakon

Izzue Islam​, Nonny Nadirah,​ Ardell Aryana,​ Dazrin Kamarudin,​ Saiful Apek​, Ashraf Muslim,​ Adam John,​ Dato Jalaludin Hassan, Aziz M. Osman.

Tonton percuma di iflix https://piay.iflix.com/movies/xx-ray-iii-180340

Video Promo


Sinopsis Filem XX Ray 3

Mengisahkan tentang tiga anak muda iaitu Rayyan (pelajar fizik), Sam (pelajar kejuruteraan zarah) dan Lana (pekerja rahsia syarikat perindustrian yang berpengkalan di Jordan (sempadan Israel) dalam misi untuk menyelamatkan kerajaan Malaysia daripada disabotaj oleh seorang hartawan muda, Rosman yang mengancam untuk mengulangi insiden kehilangan kuasa tenaga elektrik di seluruh negara yang pernah berlaku pada Ogos 1996.

Insiden tersebut disebabkan wormhole yang menyerap kuasa utama tenaga elektrik dari stesen jana kuasa di Paka, Terengganu. Lohong ulat terjadi adalah berpunca dari sebuah probe yang tidak dikenali dari angkasa lepas.

Bapa Rosman, Tan Sri Ismail telah mengambil probe tersebut dan menyembunyikannya. Hakikatnya probe tersebut adalah salah satu daripada ribuan probe yang diprogramkan untuk membuka stargate terbesar dan menyerap tenaga matahari untuk dihantar semula ke alam semesta lain.

Ketiga-tiga anak muda itu kemudiannya mencari buku nota yang ditulis oleh Profesor Amir (seorang tokoh ‘urban legend’) yang dipercayai mempunyai jawapan untuk mengawal probe berkenaan dan seterusnya menyelamatkan sistem solar.

Tak payah la tunggu versi download filem XX Ray 3, kita support filem tempatan, tonton dipanggung pada 24 Januari ini yo guys.