Khamis, 1 November 2018

Drama Kan Kukejar Cinta Kamu lakonan Amyra Rosli dan Fendy Bakri

Saksikan nanti drama adaptasi novel karya Fauziah Ashari bertajuk Kan Kukejar Cinta Kamu. Bakal ditayangkan pada 17 Disember 2018 di slot MegaDrama Astro Ria, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam selama 28 episod. Terbitan Global Station Sdn Bhd dan arahan pengarah Yusry Abdul Halim.

Drama Kan Kukejar Cinta Kamu

Para Pelakon

Amyra Rosli, Fendy Bakry, Delimawati, Hafidz Roshdi, Elya Miera, Hafizuddin Fadzil, Safwan Nazri, Natasya Mahyan, Mahmud Alibashah, Rosnah Johari.


Sinopsis Kan Kukejar Cinta Kamu

Alma dan Raiyan bertemu ketika sama-sama belajar di luar negara dan berkahwin secara senyap tanpa pengetahuan keluarga sebelum kembalinya ke tanah air.

Sehari selepas berada di tanah air, Raiyan kemalangan hingga menyebabkan dia kehilangan identiti diri dan keliru sentiasa. Alma atur strategi. Tanpa dedahkan statusnya sebagai isteri, dia buru dan dekati Raiyan dalam senyap.

Nek bonda yang digelar 'Hitler' orang berkuasa dalam keluarga Raqib mengetahui Ray sudah berkahwin dengan Alma tetapi disebabkan dendamnya dengan keluarga Alma, Nek Bonda merahsiakan kewujudan Alma daripada Ray. Nek Bonda memilih Dilaila untuk dikahwinkan dengan cucu kesayangannya.

Bapa Alma, Datuk Seri Hakim pula mahu Alma berkahwin dengan Huzail, anak rakan kongsinya. Alma merahsiakan statusnya kerana bapanya sebelum ini pernah berpesan supaya dia tidak mendekati keluarga Datuk Raqib.

Gambar Pelakon