Isnin, 27 Ogos 2018

Drama Lelaki Kiriman Tuhan lakonan Remy Ishak dan Mira Filzah

Drama Lelaki Kiriman Tuhan akan bersiaran di Slot Raihana saluran Astro Oasis dan Maya HD, dijangka pada Oktober nanti. Merupakan adaptasi dari novel karya Umie Nadzimah. Diterbitkan oleh Zeel Production Sdn Bhd dan arahan Rashid Sibir.


Para Pelakon

Remy Ishak, Mira Filzah, Isyariana, Kartina Aziz, Uyaina Arshad, Mak Jah, Jesse Lim, PU Azman.


Lagu Tema/OST

Kisah Ku Inginkan - Dato' Siti Nurhaliza & Judika
https://www.youtube.com/watch?v=tU0y1YcRv-w

Sinopsis Lelaki Kiriman Tuhan

Naira, si gadis garang dan selalu berwajah masam. Dia tidak percaya pada lelaki yang cuba mendekatinya. Semua tak ikhlas dan suka ambil kesempatan. Lelaki yang mengaku mencintainya separuh mati pun akan pergi bila tahu dia banyak tanggung beban hutang keluarga. Nampak sangat tak bersungguh menyayangi dia, tak mahu susah bersama.

Tiba-tiba muncul lelaki berperangai hantu ganggu hidup Naira. Iqbal Raid namanya. Raid seronok untuk tawan hati Naira yang muka macam jeruk, ego dan sombong itu. Macam-macam cara Raid cuba untuk berbaik-baik dengan Naira.

Raid selalu ada bila Naira susah dan bermasalah. Dia sanggup buat apa saja, berkorban segalanya untuk Naira dan tidak lari seperti lelaki lain. Lama-lama Raid yang miring dan hantu itulah yang Naira rindu. Tidak mahu bercinta sebelum nikah, Naira setuju kahwin segera walau dibantah oleh abang kandung sendiri, Mirza.

Musim bulan madu berlalu dengan indah, baru terbongkar satu per satu rahsia Raid yang penuh misteri. Ketika itu, bolehkah Naira menerima Raid seadanya? Apakah kesudahan rumahtangga mereka? Terus bahagia atau sebaliknya?

Siapakah Iqbal Raid sebenarnya? Manusia biasa, hantu atau manusia sebaik malaikat?

Gambar Pelakon

pelakon lelaki kiriman tuhan