Jumaat, 4 Mei 2018

Drama Klik! Pengantin Musim Salju lakonan Siti Nordiana dan Alif satar

Drama Klik! Pengantin Musim Salju akan mula bersiaran pada 14 Mei ini, setiap Isnin hingga Khamis jam 7 malam di Astro Ria dan Astro Ramadan HD (122). Adaptasi dari novel karya Suri Ryana, terbitan Filmscale Sdn Bhd dan diarahkan oleh Hadith Omar. Akan bersiaran selama 20 episod.

klik pengantin musim salju

Para Pelakon

Alif Satar, Siti Nordiana, Adam Lee, Atikah Suhaime, Norlia Ghani, Nina Juren, Cik Manggis, Dafi, Ardell Aryana, Lan Solo, Aleza Shadan, Jasmine Ashraff, Farouk Hussain, Mak Wan, Zamarul Hisham.

Sinopsis Klik! Pengantin Musim Salju

Demi kesihatan neneknya, Adam Putra mengajak Kay, gadis brutal yang langsung tak feminin untuk berlakon sebagai pengantin olok-oloknya kerana tunangnya (Karlisha Zandra) membatalkan perkahwinan mereka pada saat akhir. Kay yang tidak mahu disatukan dengan Irham, mamat sewel yang menyakitkan hatinya itu bersetuju berlakon sebagai pengantin olok-olok Adam Putra dan mengikut lelaki itu ke Jepun untuk bertemu dengan nenek Adam Putra.

Musim dingin dan salju tebal di Jepun menjadi saksi cinta mereka bersemi. Dalam mengharungi hari-hari sebagai pasangan pengantin olok-olok, mereka terjebak dalam gelora cinta yang hangat membara hingga akhirnya mereka betul-betul jadi pengantin.

Asyiknya mereka menyulam cinta setelah berkahwin di bumi Jepun sehinggakan mereka tidak menyangka ada badai yang sedang menanti setelah mereka pulang ke Malaysia. Cinta mereka diuji dengan kehadiran Hud Mikael, sepupu Adam Putra yang pernah sukakan Kay dan juga bekas tunang Adam Putra iaitu Karlisha Zandra.

Berjayakah pengantin musim salju ini mempertahankan cinta suci mereka?

Video Teaser Terbaru


Gambar Pelakon

pengantin musim salju

pengantin musim salju

Jangan lupa saksikan nanti kesudahan drama Klik! Pengantin Musim Salju setiap hari Isnin-Khamis 7 malam di Astro Ria dan Astro Ramadan.