Selasa, 1 Mei 2018

Drama Bila Aidil Ada Fitri lakonan Ungku Ismail dan Siti Saleha

Drama Bila Aidil Ada Fitri akan ditayangkan di Astro Oasis dan Maya HD bermula 14 Mei 2018. Terbitan Nuansa Sdn Bhd dan diarahkan oleh Osman Ali. Merupakan adaptasi novel karya Yumi Hyra. Bersiaran setiap hari Isnin hingga Rabu jam 9.00 malam.

Drama Bila Aidil Ada Fitri

Para Pelakon

Ungku Ismail Aziz, Siti Saleha, Fikhree Bakar, Talha Harith, Zaki Azeman, Aida Khalida, Hilal Azman, Hairie Othman, Kuza, Halim Radzi, Feiyna Tajudin.

Lagu Tema / OST

So Fine - Mark Adam

Sinopsis Bila Aidil Ada Fitri

Loveablelah sangat! Hanya Fitri Syafia saja yang berani mengunci tuan rumah di luar. Siapa yang tak bengang? Aidil Harith memang bengang, tapi pertemuan yang tak dijangka antara Fitri Syafia dengan Aidil Harith membuatkan hari-hari yang mendatang meriah seperti suasana Hari Raya Aidilfitri! Permintaan Datin Mariam yang merupakan mom Aidil untuk menjadikan Fitri sebagai PA selama sebulan menambahkan lagi perisa kepada hubungan ceria kedua-duanya.

"Encik Aidil yang tak adil! Muka ketat macam cicak tersepit di celah pintu!" - Fitri

Ada ke patut samakan muka kacak Aidil dengan cicak? Fitri ni memang suka buat hati Aidil huru-hara!

"Budak kecik! Mulut macam popcorn!" - Aidil

Fitri tak kisah, sebab memang mulut dia macam tu. Dia boleh tersengih dan lagi seronok menyakat Aidil. Dah macam hobi, tapi kalau sekali Aidil senyum, terus Fitri lemah lutut.

"Aidil, Fitri... macam hari raya Aidilfitri. Tak ada korang, tak rayalah." - Ayman

Tiba-tiba ada lelaki lain yang lebih cepat menghantar rombongan meminang Fitri pada 1 Syawal. Masihkah ada peluang untuk Aidil dan Fitri bersatu seperti Hari Raya Aidilfitri?

Nantikan kesudahan drama Bila Aidil Ada Fitri pada 14 Mei nanti setiap Isnin - Rabu 9 malam.